Hyppää sisältöön

Anastasia Jokiranta

Kynsiteknikko Anastasia Jokiranta tuottaa sisältöä kauneudenhoitoalan yrittäjän arjesta – kaunis geelilakkaus kiinnostaa tuhansia seuraajia.

Anastasia Jokiranta ei löytänyt kotikaupungistaan riittävän hyviä kauneuspalveluita ja ongelmaan saatiin ratkaisu vasta sitten, kun Jokiranta päätti perustaa oman yrityksen. Kuukauden kestävä geelilakkaus täytyi oppia tekemään ensin itselleen, jonka jälkeen siitä saisivat nauttia myös muut.

Anastasia Jokiranta on kotoisin Kotkasta, jossa kauneuspalveluiden tarjonta on erittäin suppea. Esimerkiksi kynsien geelilakkauksen perässä oli aikoinaan matkustettava Viipuriin asti, jossa sai rahoilleen vastinetta. Suurimmaksi ongelmaksi muotoutui kuitenkin geelilakkauksen kesto – kynnet eivät säilyneet kauniina muutamaa viikkoa kauempaa.

Ongelman ratkaisuksi Jokiranta päätti pistää tilaukseen geelilakkaukseen tarvittavat oheislaitteet ja alkaa itsenäisesti opiskelemaan kynsien huoltoa. Intohimon kipinän leimahtaessa Jokiranta hankki kynsiteknikon koulutuksen, sillä oma kynsistudio oli alusta asti haaveissa. Yrittäjähenkeä Jokirannalta ei puutu, ja vuonna 2016 hän pakkasi laukkunsa ja muutti unelmiensa perässä Helsinkiin.

Harppaus tuntemattomaan 

Jokiranta työskenteli uransa alkumetreillä muutamissa helsinkiläisissä kauneussalongissa, kunnes vuoden 2019 koittaessa hän päätti vuokrata 17 neliön studion Kalevankadulta – pieni liiketila täyttyi hetkessä suurella ammattitaidolla. Tekemisen keskiössä oli alusta alkaen laatu ja geelilakkauksen olisi kestettävä minimissään yhden kalenterikuukauden verran. AJ Studio takaakin ennen kaikkea sekä korkealaatuista työnjälkeä että palvelua.

Jokinen on perehtynyt kynsiteknikon ammatin ohella markkinointiin. Omaa henkilöbrändiään hän vahvistaa sekä Instagramissa @aj.studio.freda että TikTokissa @anastasia.jey. TikTok toimii erinomaisena alustana kauneuden ammattilaiselle, sillä videosisällöt kynsistudion arkea koskien tuntuvat kiinnostavan vastaanottajia, joita on kertynyt yli 40 tuhannen seuraajan verran. Vaikuttajamarkkinoinnin arvo on myös Jokirannalle suuri.

AJ Studio on muuttanut vuonna 2022 Hotel Mestarin kivijalkaan ja uusi, entistäkin viihtyisämpi liiketila sijaitsee Kalevankadulla. Jokiranta työskentelee edelleen päätoimisena yrittäjänä, mutta liiketilan koko ja henkilöstömäärä on kasvanut vuosien saatossa. Tiimiin kuuluu muun muassa MUAH-taituri Daria, joka loihtii hetkessä meikin ja kampauksen tilaisuuksiin kuin tilaisuuksiin sekä Irina, joka toimii Anastasian tavoin kynsiteknikkona. Tiimi täydentyy vielä yhdellä taitavalla ripsi- ja kulmateknikolla, Anastasialla.

Kaupunkilainen kynsiteknikko

Helsinki edustaa Jokirannalle hyvää tasapainoa – kaupungissa on mahdollista ottaa rennommin, mutta samalla sosiaaliselle persoonalle löytyy aina rientoja. Aktiivista elämäntapaa elävän Jokirannan on kuitenkin välillä vaikea pysähtyä, minkä vuoksi kylpylälomat ovat muodostuneet tärkeäksi osaksi elämää. Näillä matkoilla on mahdollista rentoutua. Nautiskelu ja pienet ylellisyydet kuuluvat arkeen ihan yhtä lailla, kuin asiakastyö ja jatkuva itsensä kehittäminen omassa ammatissa.

“Georgia, tuo Euroopan ja Aasian rajalla sijaitseva helmi lumoaa minut kerta toisensa jälkeen. Siellä ei tarvitse suunnitella mitään pään menoksi ja vastassa on aina yllätyksiä. Kadulla kulkiessaan voi esimerkiksi törmätä hääseurueeseen, joka toivottaa lämpimästi tervetulleeksi juhlintaan mukaan. Seuraavat viisi tuntia vierähtävätkin tuntemattomien kanssa juoden, syöden ja juhlien”, Jokiranta kertoo.

Spontaaniutta, yllätyksellisyyttä ja ystävällisyyttä arvostava Jokiranta pitää tiukasti kiinni omasta tyylistään. Mitä tulee kynsien tekoon, esteettiset mieltymykset kallistuvat yleensä joko neutraalien sävyjen puolelle tai toisessa ääripäässä oleviin villeihin kuosivärityksiin. Timanteista Jokiranta ei välitä, joten ne jäävät toisten teknikoiden toteutettavaksi.

Kuka on Anastasia Jokiranta?

Kynsiteknikko ja Mestarien korttelin yrittäjä AJ Studio Fredan takana, joka tunnetaan menevistä TikTok-videoistaan, kalenterikuukauden kestävistä geelilakkauksistaan sekä pirskahtelevasta persoonastaan.

Search