Hyppää sisältöön

Päivi Kröger-Kekkonen

”Kauneudenhoitoala ei ole vain ihon hoitamista, vaan myös mielen hoitamista” – Kauneushoitola Sky Beautyn toimitusjohtaja korostaa alan kokonaisvaltaisuutta”

Suomalaista perheomisteista ammattikosmetiikkayritystä Sky Beautya johtaa Päivi Kröger-Kekkonen. Hän haluaa valaista ihmisille, kuinka kauneudenhoitoala on puuterin tupsutusta kokonaisvaltaisempaa huolenpitoa ja käsillä tekemistä. Sky Beauty avaa uuden toimipisteensä ovet Hotel Mestariin, jossa Kröger-Kekkonen haluaa tuoda esille käsityön mestarillisuutta kauneudenhoitoalalla.

Kröger-Kekkosesta välittyy rempseä pohjoiskarjalaisuus. Toimeliaisuus on näkynyt hänessä aina, ja tuonut hänet tähän pisteeseen. Valmistuttuaan kosmetologiksi heti peruskoulun jälkeen Kröger-Kekkonen haluttiin oppilaitokseen koulusihteeriksi. Tietoteknisesti lahjakas Kröger-Kekkonen huomasi yhtäkkiä olevansa myös oppilaitoksen IT-tuki ilman pätevyyttä. IT-maailmaan hän tutustui tarkemmin opiskelemalla tietotekniikkaa ammattikorkeakoulussa.

“Tiesin heti nuorena, mitä halusin. Nuorempana koin kuitenkin, että piti tietyllä tavalla puolustella omia uravalintoja. 24-vuotiaana mulla oli jo kolme ammattia sekä työkokemusta. Tuntui vaikealta ymmärtää, että olin silloin niin nuori, ja mulla oli jo niin paljon kaikkea pöydällä”, Kröger-Kekkonen muistelee.

Kröger-Kekkonen asettui kuitenkin kosmetologian pariin, sillä kauneudenhoitoala on aina ollut hänen intohimonsa. Nyt hän on toiminut 17 vuotta yrityksensä Sky Beautyn toimitusjohtajana. Sky Beauty on ammattikosmetiikan maahantuontiyritys, joka myös kouluttaa kauneudenhoitoalan ammattilaisia Suomessa sekä Ruotsissa. Sky Beautyn Hakaniemen lippulaivahoitolan lisäksi heillä on myös verkkokauppa sekä vientitoimintaa Pohjoismaissa.

Sky Beautyn tietotaito ja tuotteet tulevat suoraan Ranskasta. Asiakkaat saavat Sky Beautyssa hoitoja, joita ei välttämättä ole vielä missään muualla Suomessa. Tällä hetkellä henkilöstö koostuu neljästä työntekijästä.

”Sky Beautyssa työilmapiiri on erinomainen, ja me arvostetaan toistemme ammattitaitoa. Meillä on rautaisia ammattilaisia iästä riippumatta. Kaikilla on omat vahvuutensa, joten kokonaisuus on priimaa.”

Hoitotyössä kaikki tekevät vähän kaikkea, ja se on Kröger-Kekkosesta motivoivaa. Hän korostaa, että työn monipuolisuudesta huolimatta kaikilla tekijöillä on jokin erikoistaito, jonka löytämisessä hän haluaa auttaa työntekijöitään ja erityisesti opiskelijaharjoittelijoita. Kaikkien ei tarvitse osata kaikkea.

”Meillä jokaisella on joku kyky, ja se kyky pitää vaan löytää. Toisen työssä korostuu hierojan otteet ja toisen työssä tarkka ja huoliteltu taito lakata kynsiä. Erilaiset kyvyt ja taidot korostuvat myös siinä, että nuoremmat työntekijät taitavat sosiaalisen median paremmin kuin esimerkiksi minä. Vaikka olenkin ladannut TikTokin testimielessä”, Kröger-Kekkonen naurahtaa.

”Edelleen moni ihminen pitää meitä meikkaajina tai puuterin tupsuttajina.”

Kröger-Kekkonen kokee, että vieläkin kauneudenhoitoalaan liitetään vääriä ennakkoluuloja. ”Edelleen moni ihminen pitää meitä meikkaajina tai puuterin tupsuttajina. Ala on tosiasiassa todella kokonaisvaltaista. Välillä me toimitaan niin sanotusti terapeutteina tai sairaanhoitajina, kun tutkitaan ihomuutoksia tai tehdään jalkahoitoja. Moni asiakas tituleeraakin meitä leikkisästi tohtorikseen.”

Asiakassuhteet ovat Kröger-Kekkoselle työn kulmakiviä. Hän pyrkii muiden töidensä lomassa tekemään kuukausittain myös asiakastöitä, joista hän saa valtavasti virtaa. Hän painottaa, että asiakkaat kohdataan aina yksilöinä. Tärkeää alalla on asiakkaiden luottamuksellinen kuunteleminen, ohjaaminen ja neuvominen.

”Kauneudenhoitoala ei ole vain ihon hoitamista, vaan myös mielen hoitamista. Meille avaudutaan käsittämättömistä asioista ja toisinaan myös ongelmista. On palkitsevaa, jos voi olla näissä jotenkin avuksi. On myös antoisaa auttaa asiakkaita löytämään oikea hoitomuoto ja -tuotteet pitkään vaivanneisiin iho-ongelmiin”, Kröger-Kekkonen summaa.

”Kauneudenhoitoalalla tulisi palata takaisin juurilleen.”

Sky Beauty avaa uuden toimipisteen ovet Hotel Mestariin, jossa kaikki hoidot tullaan tekemään käsin. Kröger-Kekkonen haluaa korostaa käsityön mestarillisuutta ja valita Mestariin tätä tarkoitusta
palvelevat tuotteet.

”Aina puhutaan kotimaisuudesta, mutta silti me haluamme lähteä ulkomaille, Balille tai jonnekin. Tuodaan sitten se ulkomaailma tänne.”

Mestariin tuodaan Sky Beautyn tuotesarjat Yon-Ka, Biovive ja Cinq Mondes. Näillä brändeillä Kröger-Kekkonen haluaa tuoda Mestariin ylellisyyttä, kokemuksellisuutta ja kokonaisvaltaisuutta, jota Helsingin keskusta hänen mukaansa kaipaa.

”Olen kaivannut näkyvämpää spa-kulttuuria Helsinkiin. Toivon, että ihmiset ymmärtävät oman hyvinvointinsa arvon ja olisivat valmiita tekemään asioita sen edistämiseksi.”

Kauneushoitola Sky Beautyn rempseä ja määrätietoinen toimitusjohtaja, joka pitää asiakkaita, henkilökuntaa ja yhteistyökumppaneita työnsä ytimenä.

Search