Hyppää sisältöön

Paint&Party

Esteettisiä ja aistillisia elämyksiä Mestarin kivijalassa – Studio & Bar -taidebaari luo puitteet viihtyisälle ja elämykselliselle luomistyölle

“Taide kuuluu kaikille”, toteavat Heidi ja Antti-Jussi Hoivala, Paint&Partyn perustajapariskunta, joille luomistyö tarkoittaa ensisijaisesti prosessia, jonka myötä tunteet muuttuvat joksikin konkreettisemmaksi – ehkä jopa taideteokseksi. Rento ilmapiiri ja tunnelmaa tukevat virvokkeet ruokkivat luovuutta ja saavat irtaantumaan suorituspaineista.

Paint&Party -perheyrityksen tarina alkaa vuodesta 2018, jolloin Heidi ja Antti-Jussi Hoivala suuntasivat Uuteen-Seelantiin puolen vuoden mittaiselle matkalle. Paikallisessa ravintolassa pariskunta pääsi tutustumaan konseptiin, joka oli heille entuudesta tuntematon: viihtymistä ohjatun maalauksen ja viinin kera. Osallistujien joukkoon lukeutui selvästi muitakin ensikertalaisia, mikä teki illan kulusta mielenkiintoista seurattavaa.

Sen ohella, että Heidi ja Antti-Jussi irtaantuivat omista arkisista ajatuksistaan, he huomasivat ympäröivien ihmisten vapautuvan ja suhtautuvan luomistyöhön ilolla. Kokemus osoitti ennen kaikkea, että taide kuuluu kaikille ja tämänkaltaiselle konseptille olisi taatusti kysyntää myös kotona Suomessa.

“Avasimme Hotel Mestarin kivijalkaan taidebaarin, jossa ihmiset pääsevät luomaan omia taideteoksiaan ilman suorituspaineita elämys ja hauskanpito edellä. Rentoja taidetyöpajoja järjestetään useimmiten ryhmille, mutta tulevaisuudessa tila tulee olemaan auki myös baarina, jolloin kuka tahansa ohikulkeva voi piipahtaa ystävien kanssa maalaamaan ja siemailemaan maalaamisen lomassa hyvää viiniä tai muita virvokkeita. Tilassa on sijaa myös muunkinlaisille viihteen ja kulttuurin muodoille, joita tullaan näkemään erilaisten elämysten ja tapahtumien muodossa”, Heidi kertoo.

”Kuulemme usein, miten vapauttavaa oli maalata rennossa ja viihtyisässä ympäristössä ja ohjauksessa”.

Heidi ja Antti-Jussi korostavat, että taide kuuluu kaikille osaamisen tasosta riippumatta. Taiteen tekemiseen liittyy usein paineita, joita kaksikko haluaa purkaa.

“Tapahtumissamme käy eniten ihmisiä, jotka eivät miellä itseään taiteen harjaantuneiksi tekijöiksi. Monien kokemukset ovat peruskoulusta, jossa omia töitä arvosteltiin. Mutta kaikki taide on oikeasti todella makeeta ja jokaisessa teoksessa on ainutlaatuinen oma kädenjälki. Annamme ohjauksessa suuntaviivoja ja vinkkejä, mutta jokaisella on vapaus valita milloin ja miten niitä soveltaa, vai soveltaako lainkaan! Taidekokemus on onnistunut, kun teoksen tekemisestä on itse nauttinut”, Heidi avaa.

Taideiltojen ja työpajojen jälkeinen palaute osoittaa, että elämyksellisen taiteen tekeminen on ihmisille tärkeää ja vapauttavaa. Osa kaksikon saamasta palautteesta pysäyttää, ja saa ajattelemaan yhteiskunnan painostavaa tuloskeskeisyyttä.

“Kuulemme usein, miten vapauttavaa oli maalata ilman odotuksia tai painetta. Rentoutuminen on johtanut uskomattomiin lopputulemiin, joista kuulemme palautteen kautta. Erityisen hyvältä tuntuu kuulla, kun ihmiset ovat alkaneet harrastaa maalausta tai jopa kouluttautumaan taiteen aloille. Olemme myös kuulleet, että meiltä kipinän saaneena jotkut ovat jopa alkaneet sivutyönä maalaamaan tauluja myyntiin”, Antti-Jussi kertoo.

Keitä ovat Heidi ja Antti-Jussi Hoivala?

Paint&Partyn perustajat, jotka haluavat jokaisen löytävän taiteen tekemisen ilon vapauden ja paineettomuuden kautta.

Search