Hyppää sisältöön

Paul Hickman

Maestro 51:n ravintolapäällikkö Paul Hickman: ”Hyvä ruoka ja mietitty tunnelma ovat työni lähtökohtia” 

Tarjoilijana melkein 30 vuotta sitten ravintola-alalla aloittanut, nykyinen Maestro 51:n ravintolapäällikkö, Paul Hickman elää gastronomialla. Ruoka, viini ja palvelu ovat Hickmanin intohimoja, minkä huomaa Maestro 51:n viimeistellystä tunnelmasta.

Paul Hickman on työskennellyt ravintolamaailmassa miltei 30 vuotta. Kuten kenen tahansa, myös kokemattoman Hickmanin täytyi nähdä vaivaa päästäkseen alalle. ”Kokkasin paljon jo hyvin nuorella iällä, sillä olin usein yksin kotona ja jotain oli syötävä. 17- vuotiaana päätin hakeutua ravintola-alalle. Otin keltaiset sivut käteeni ja soitin aakkosjärjestyksessä kaikkiin Helsingin isoimpien hotellien ravintoloihin. P-kirjaimen kohdalla tärppäsi, kun Palace Hotel ehdotti minulle tarjoilijan oppisopimusta.” Kokin urasta haaveillut Hickman otti tarjoilijan pestin epäröiden vastaan, mutta huomasi nopeasti pitävänsä asiakkaista ja palvelutyöstä.

Nuori Hickman oli saanut jalkansa oven väliin. Vaativa mutta antoisa oppisopimuspaikka antoi perustan konkarin uralle. ”Sitten lähdinkin töihin loistoristeilijälle maailmalle. Olen myös työskennellyt päähovimestarina Le Manoir Quat Saisonsissa Englannissa, ollut mukana useamman uuden ravintolan avaamisessa ja toiminut ravintola Demon ravintolapäällikkönä.” 

Hickmanille ammattitaito tarkoittaa sitä, ettei perusasioista tingitä

Hickman törmäsi Hotel Mestarin ravintolan rekryilmoitukseen sattumalta, mutta arveli olevansa oikea valinta tehtävään.

”Rekryilmoituksessa kysyttiin, että oletko sinä mielestäsi todellinen ravintolamestari. En voinut olla toista mieltä.Tultuani valituksi otin miettimättä urani suurimman haasteen vastaan. Mestari tulee tuomaan hotelli- ja ravintola-alalle uusia toimintatapoja, ja olen innoissani päästessäni mukaan muutokseen.”

Ravintolapäällikön työhön kuuluu Mestarin ravintolan Maestro 51:n konseptin, ruoan ja juomien suunnittelu yhdessä Mestarin muun tiimin kanssa. Ravintolan avaaminen vaatii ensin suunnittelutyötä ja sitten käytännön järjestelyjä. Hickmanin palvelualttius paistaa edelleen läpi konkarin puheesta.

”Tähän mennessä työpöydälläni on ollut muun muassa viinilistojen, astioiden, varausjärjestelmien ja keittiön kaluston suunnittelua. Vastaan siitä, että kaikki suunnitelmat toimivat käytännön tasolla. Kun Maestro 51 avataan, työni tulee olemaan lattiatason johtamista ja palvelutyötä. Haluan jo päästä kohtaamaan asiakkaita tiimini kanssa.”

Vuonna 2016 Hickman palkittiin alan Pro-Gaalassa palkinnolla tunnustuksena tämän ammattitaitoa kohtaan. Hickmanille ammattitaito tarkoittaa sitä, ettei perusasioista tingitä.

”Hyvä ruoka ja mietitty tunnelma ovat työni lähtökohtia. Mestarin kokonaisvaltainen fiilis valtaa myös Maestro 51:sen. Yksityiskohtaisesti suunniteltu tunnelma syntyy ruoan ja palvelun lisäksi viimeisteltyjen musiikki-, tuoksu-, ja valaistusratkaisujen avulla. Näistä emme tingi.” 

Kuka on Paul Hickman?

Palkittu ravintolapäällikkö ja ravintola-alan kokenut osaaja, joka johtaa Hotel Mestarin ravintolaa Maestro 51:stä. 

Search