Hyppää sisältöön

Ole.Fit: Johnny Furu & Ville Halme

Fit Mestari toimii sekä kuntosalina että olohuoneena – tervetulleita ovat läheltä ja kauempaakin matkanneet hotellivieraat lähtötasoon katsomatta!

Ole.Fit-kuntosaliketjun kuopus, loppuvuodesta 2022 avattu Fit Mestarit tarjoaa erinomaiset puitteet liikkuvuuden, voiman ja kestävyyden kehittämiselle kaupungin keskeisimmillä kulmilla. Salin äänentoisto, valaistus ja laitteisto luovat kokonaisuuden, jonka takana Fit Mestarin perustajat Ville Halme ja Johnny Furu seisovat ylpeinä.

Ville Halme ja Johnny Furu toimivat erinomaisesti yhteen. Urheilu on aina ollut kummankin osapuolen elämässä merkittävässä roolissa ja lajien kirjo on kehkeytynyt vuosien varrella valtavaksi. Kipinä kuntosaliyrittäjäksi ryhtymiseen syttyi näin ollen hyvinkin luonnollisesti ja elämäntavasta tehtiin ammatti.

Työhön Furu ja Halme suhtautuvat sekä palavan intohimoisesti että tietyllä kokemuksen tuomalla rauhalla. Harmonia syntyy kaksikon erilaisista, toisiaan täydentävistä taustoista. Furu on toiminut personal trainerina kahdeksan vuoden verran. Halme taas on keskittynyt konsultin hommiin. Yrittäjyys ei ole kummallekaan vierasta, mutta tällä kertaa uutta lähdettiin rakentamaan yhdessä ystävän kanssa.

Rakkaudesta liikkeeseen

Furu on kilpaurheillut lapsesta lähtien. Maastohiihdosta ja jalkapallosta on menty kohti voimanostoa ja kehonrakennusta, jotka ovat sittemmin vieneet Furua maailmalle kilpailemaan.

“Monipuolinen taustani urheilun parissa tarjoaa ymmärrystä erityisesti tukitreenin merkitykseen. Kuntosaliharjoittelun kulttuuri on myös muuttunut perustavanlaatuisesti: treenaamassa käy entistä moninaisempi joukko ihmisiä, ja kaikenikäiset sekä erilaisista taustoista tulevat kaipaavat arkeensa treeniä ja apua kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin saavuttamiseen”, Furu kertoo.

Furun tavoin myös Halmelta löytyy kilpailuhenkeä ja mitalitason ansioitumisia. Astetta kilpailullisempi salitreenaaminen sai alkunsa noin viisi vuotta sitten, kun Halme kaipasi konsulttiyrityksen pyörittämisen rinnalle uusia haasteita.

“Lukuisia saleja niin Suomessa kuin ulkomailla kiertäneenä olen päässyt näkemään monenlaisia tiloja, ihmisiä ja toimintatapoja. Mieleen alkoi hiljalleen piirtyä kuva paikasta, jossa puitteiden lisäksi myös ilmapiiri olisi kunnossa. Siisteys, ensiluokkainen laitteisto, täydellinen valaistus ja akustiikka eivät yksinomaa riitä, vaan tarvitaan enemmän. Tarvitaan ihmisiä, jotka herättävät paikan eloon ja tekevät treenaamisesta mielekästä”, Halme mainitsee.

Kaksikko kävi pitkään ja hartaasti keskustelua oman kuntosalin perustamisesta, mutta käänteentekevä hetki paikantuu Hietalahden uimarannalle, vuoteen 2020. “Eiks me nyt laiteta se sali pystyyn?”, totesivat auringonpalvojat yhteen ääneen.

Yrittäjät Fit Mestarin taustalla näkyvät ja kuuluvat, mutta myös kuuntelevat

Oikeanlaista liiketilaa etsittiin kantakaupungista muutaman vuoden ajan. Keskeinen sijainti ja olemassa olevat kontaktit auttoivat lopulta sinetöimään liiketilaksi Fredrikinkadun ja Hotel Mestarin kivijalan.

“Mestarin tumman rouhea tunnelma seuraa hotellin aulasta salillemme saakka. Meillä on isot katutasolle aukeavat ikkunat, joista läpäisevä luonnonvalo kulkeutuu avaran portaikon ja suurien peilien kautta pohjakerrokseen saakka”, Furu avaa.

Halme vuorostaan jatkaa Fit Mestarin mukavuuksista.

“Salin tunnelmaa säädellään musiikin avulla ja kussakin huoneessa on erilainen äänimaisema. Aerobiseen liikuntaan tarvitaan dynaamisempaa säveltä ja voimatreeni kaipaa kylkeensä ryhdikkyyttä ja asenteellisuutta”, Halme kertoo.

Arkiaamuisin treenaavat saavat Halmen mukaan hotellin aamiaisen puoleen hintaan, jonka lisäksi jäsenille on tarjolla virvokkeita myös salin omassa aulatilassa. Pre-workout hoituu kätevästi kuulumisten vaihtamisen lomassa, sillä todennäköisesti treenaaja törmää jompaankumpaan salin vetäjistä.

Furu pyrkii olemaan paikan päällä päivittäin, keskittyen valmennusten ohella lähinnä arkisiin asiakaskohtaamisiin ja treenaajan kokonaisvaltaisten tarpeiden täyttämiseen. Palveluita kehitetään lennosta yhdessä Halmen kanssa, jonka vastuualueelle kuuluu kehitystyön lisäksi muita salin taustatehtäviä.

Fit Mestari on matkustelua ja moottoripyöräilyä fitness-urheilun ohella harrastavalle kaksikolle projekti, joka toivon mukaan kulkee läpi vuosikymmenten tarjoten yhä uudelleen ja uudelleen innostusta sekä ylpeydenaiheita. Furu ja Halme toivottavat tervetulleeksi treenaamaan hotellivieraat ja paikalliset sporttaajat, lähtötasoon katsomatta.

Keitä ovat Johnny Furu & Ville Halme?

Johnny Furu ja Ville Hame ovat yrittäjäkaksikko kuntosali Fit Mestarin takana. Furu toimii Fit Mestarissa Club Managerina ja Personal Trainerina, kun Halme taas hoitaa hallinnollisia tehtäviä sekä markkinointia.

Search