Hyppää sisältöön

Mestarien korttelissa uudenlaiset näkemykset ja yhteisöllisyys kohtaavat

Hotel Mestarin katutasolla voi aistia erilaisia tunnelmia. Liiketilojen mestarit toteuttavat vieri vieren omaa osaamistaan, näkemystään ja intohimoaan – asiakkaita ja naapureita palvellen. Eri alojen osaajia yhdistää yksi asia. He tarjoavat helsinkiläisille uutta nähtävää, haisteltavaa, kuunneltavaa ja tiedettävää. Tältä näyttää yrittäjyys Mestarin korttelissa.

Kello lyö kuuden, kun Mestarin korttelissa toimiva parturi avaa jo liikkeensä ulko-ovea. Parturi odottaa hotellissa yöpyvää työmatkalaista saapuvaksi, sillä tämä haluaa vielä siistiä hiuksensa ennen aamun tärkeää palaveria.

Astuttuaan liikkeensä sisään parturin nenään kantautuu piparmintun tuoksu. Hän kävelee sisäkautta viereisen liikkeen ovelle ja koputtaa siihen. Teekaupan pitäjä on usein ensimmäisenä korttelista paikalla, tänäänkin jo uuttamassa uutta kokeilueräänsä, lakritsi-piparminttua.

Parturi on hurahtanut naapuri-mestarinsa ansiosta teehen. Hän säilyttää liikkeessään teekauppiaalta hankkimaansa teekokoelmaa asiakkaita varten. Tänään hän ottaa itselleen ja asiakkaalleen kupilliset teekauppiaan kokeiluerää mukaansa.

Leikkuun jälkeen parturi suosittelee korttelissa toimivaa vaateliikettä asiakkaalleen, joka kertoo kaukokaipuustaan. Pitkään Costa Ricassa asunut vaateliikkeen pitäjä ei tohtinut luopua surffielämäntyylistään, vaan toi rennon vaateliike olohuoneen Helsinkiin. Huppareiden, märkäpukujen ja longboardien lisäksi yrittäjä myy matkoiltaan ottamia valokuvia.

Parturin asiakas kiittää palvelusta ja kävelee lähtiessään vielä kiinni olevan vaateliikkeen ikkunoiden ohi.

Vaateliikkeen viereisessä näyteikkunassa antiikkiliikkeen omistaja asettelee esille Kööpenhaminasta löytämäänsä ja kunnostamaansa Arne Jacobsenin 50-luvun pöytälamppua. Pohjoismaalaiseen muotoiluun erikoistunut liike ostaa ja myy vain esineitä, joista huokuu niiden entinen, arvostettu elämä. Kaikilla esineillä on jotakin kerrottavaa, liikkeen omistaja kertoo usein asiakkailleen.

Yrittäjät ovat osa Hotel Mestarin tiimiä

Eerikinkadun puolella korttelia luonnonkukkiin erikoistunut floristi asettelee sitomiaan kimppuja esille liikkeensä ulkopuolelle. Hän on tyytyväinen liiketilaansa, sillä iltapäivän auringonsäteet osuvat sopivasti neljän aikoihin liikkeen edustalle. Töistä koteihinsa lähtevät helsinkiläiset nappaavat rönsyilevät ja auringossa kylpevät kimput mukaan.

Iltapäiväruuhkan jälkeen floristi sulkee liikkeensä ja vie vielä viimeiseksi sitomansa kimput vaateliikkeeseen, jonka yrittäjä on tilannut kukkalähetyksen kahdesti viikossa. Vaatekauppias on tarkka liikkeensä rennosta tunnelmasta, mutta floristi onneksi tietää, millaiset kimput tuovat mieliin meriveden tuoksun ja costaricalaisen kuuman tunnelman.

Floristin poistuessa vaateliikkeestä ja avaessaan ulko-ovea, kohtaa hän kadulla työpäivänsä päättäneen parturin. Liikkeestä kadulle kantautuva kuubalainen son-musiikki saa parturin vilkaisemaan ikkunoista sisälle. Hänen katseensa kohtaa aamuisen asiakkaan kanssa.

Santa Teresan rannalta otettua valokuvaa kädessään pitävä asiakas nyökkää parturille hymyillen, kiitoksena hyvästä palvelusta ja liikkeen suosittelemisesta.

Korttelin mestareilta odotetaan

01. Yhteisöllisyyttä ja pelisilmää

Mestarien kortteli on kohtaamispaikka paitsi asiakkaille myös yrittäjille. Korttelin osaajat arvostavat yhteisöllisyyttä ja näkevät korttelin mahdollisuutena keskustella, kuunnella, kasvaa ja kehittyä.

02. Laadukasta, erilaista tai uutta otetta työhön

Korttelin mestari voi olla uusilla ideoilla varustettu nuori yrittäjä tai pitkän linjan kokenut osaaja. Molemmilla on kuitenkin jokin uusi kulma ja selkeä näkemys tekemiseen.

03. Huolellista erityisosaamista ja asiakaspalvelua

Hotel Mestari haluaa tarjota tinkimätöntä ja mieleenpainuvaa palvelua niin hotellin vieraille, kuin ohikulkeville kaupunkilaisille. Korttelin yrittäjät tietävät, mitä heidän asiakaskuntansa tarvitsee tai kenties ei vielä tiedä tarvitsevansa.

Mestarien kortteli

Kokonaisuuden sydän, Hotel Mestari on rouhea lifestyle hotelli, jonka elävät ravintolatilat ja monipuolinen kokous- ja tapahtumamaailma tarjoavat erinomaiset puitteet majoituksen lisäksi kaikille kokoontumisille, tapahtumille, tilaisuuksille ja suurillekin juhlille.

Search