Hyppää sisältöön

Pop-up taidegalleria Obskura

Taidenäyttely Obskura valtaa Hotel Mestarissa sijaitsevan pop-up galleriatilan kesäkuun ajaksi

Obskura koostuu 13 tarinasta, joista kaikista on luotu oma taulu, runo ja musiikkikappale. Muusikko Liemx on säveltänyt, miksannut, masteroinut ja tuottanut elokuvamaisen albumin Blueness, joka täyttää gallerian mystisellä tunnelmalla ja on vuorovaikutuksessa Björkmanin figuratiivisten maalausten kanssa. Taiteilijat johtavat itse gallerian ja esittelevät ilomielin 47 minuuttia kestävän Obskura-kokemuksen teille henkilökohtaisesti.

Tapahtumaan

Liemx

Liemx on yhdistelmä muusikkoa, artistia, ympäristöinsinööriä ja queer-identiteettiä. Hän on odottamaton, rohkea ja normeja rikkova innovaattori, joka tahtoo tuoda maailmaan laajan kattauksen ääntä, värejä ja tunteita.

”Muunsukupuolisena ja panseksuaalina ihmisenä olen ylpeä LGBTQIA+ yhteisön jäsen ja käytän they/them pronomineja. Etiikkani, mielipiteeni ja perspektiivini elämään näyttäytyvät vahvasti taiteessani ja käytän näitä inspiraationi perustana. Tahdon ja tulen varmasti häpeilemättä rikkomaan normaaleja kaavoja taiteen luomisessa, esimerkiksi sekoittamalla genrejä ja tekniikoita. Sanon “kyllä” kaikille ideoilleni räjäyttää vanhat kaavat ajatella ja luoda.”

Voit huomata tämän Liemx:in syväluotaavan lähestymistavan hänen uudessa instrumentaali-albumi Bluenessissa, missä hän tutkii kokeellisesti musiikin rajapintoja.

”Mitä on musiikki, mitä se ei ole ja kuka sen päättää? Ajattelen, että taide voi olla mitä vain ja että se kuuluu ihan jokaiselle meistä. Yksi taiteen hienoimmista faktoista on se, että se on mielipidekysymys ja sen takia kaikki on mahdollista. Näiden aiheiden parissa keskustelu voi olla todella hedelmällistä ja parhaimmassa tapauksessa se voi jopa laajentaa tietoisuuttasi.”

”Toivon, että taiteeni, musiikkini ja ajatusteni kautta ihmiset löytävät jotain mikä inspiroi heitä tuntemaan, näkemään, rikkomaan ja luomaan.”

Instagram      Facebook       Spotify

Sebastian Björkman

Sebastian Björkmanon vuonna -91 Helsingissä syntynyt monipuolinen luova tekijä, joka on opiskellut tekstiilitaidetta Aalto-yliopistossa ja viestintäsuunnittelua Berliinissä. Björkmanille taiteen ja muotoilun välissä oleva raja on melko liukuva, eikä hänellä ole tarvetta määritellä sitä.

”Minulle logosuunnittelu yritykselle tai tilaus maalaus yksityisasiakkaalle ovat yllättävän samankaltaiset. Suuriosa työstäni on pohjimmiltaan ymmärtää ne syyt, miksi teen sitä; mitkä ovat kyseisen projektin merkitykset ja odotukset? Lopputulosten erilaisuus johtuu valikoiduista työkaluista, vaikka prosessi on hyvin samanlainen.”

Kun pandemia puhkesi keväällä 2020, Björkman työskenteli taideresidenssissä vankilassa. Hän joutui lopettamaan työt kesken ja eristäytymään hänen ensimmäiseen kotikaranteeniinsa. Tämä tapahtui aikana, jona ihmiset hamstrasivat hulluina vessapaperia, eikä kenelläkään ollut aavistustakaan siitä, mitä oikeasti oli tapahtumassa.

”Tunsin heti vahvan tarpeen tutkia tätä ainutlaatuista ja pelottavaa tilannetta taiteellisesta näkökulmasta. Olen kiitollinen, että omituinen paranoia tuntui inspiroivalta kaksi vuotta sitten, sillä nyt minulla on esittää sen tuotoksia. Minulla on aikaisempaa kokemusta pop-up-gallerioiden pyörittämisestä ja olen innoissani avaamassa ovet teille Freda 53:ssa.”

Verkkosivut      Instagram      Facebook

 


 

Kuva näyttelyn avajaisista. Kuvaaja: Arto Sivonen 

Picture from the opening event by Arto Sivonen

Search